Via EenvoudigFactureren kan je vlot de facturatie van jouw onderneming uitvoeren. Bijkomend moet je voor jouw onderneming ook een boekhouding bijhouden, dit doe je niet via onze software maar via een afzonderlijk boekhoudpakket. Er werden daarom verschillende manieren voorzien om jouw verkoopfacturen vlot over te kunnen brengen naar jouw boekhoudpakket.

Automatische koppelingen

Door een koppeling met een extern pakket op te zetten, kan je jouw facturen automatisch doorsturen naar jouw boekhouder.

CodaBox is een externe dienst waarlangs verkoopfacturen rechtstreeks naar jouw boekhouder kunnen worden verstuurd en waarlangs je bankverrichtingen kan importeren zodat facturen automatisch betaald worden gezet.

Meer over CodaBox

ClearFacts is een online platform om al jouw verkoopfacturen en aankoopfacturen te verzamelen zodat deze digitaal kunnen worden verstuurd naar en verwerkt worden door jouw boekhouder. Verder biedt ClearFacts een digitaal archief voor al uw boekhoudkundige stukken en functionaliteit om met jouw boekhouder (near) realtime samen te werken. Door een koppeling met ClearFacts op te zetten vanuit ons software pakket,  kan je jouw verkoopfacturen rechtstreeks doorsturen naar jouw boekhouder. Om ClearFacts te kunnen gebruiken moet jouw boekhouder wel aangesloten zijn op dit platform.

Meer over ClearFacts

Yuki is een online boekhoudpakket waarlangs jouw boekhouder jouw boekhouding kan beheren. Door een koppeling met Yuki op te zetten kan je jouw facturen rechtstreeks versturen naar het Yuki-boekhoudpakket van jouw boekhouder.

Meer over Yuki

Octopus is een boekhoudpakket waarlangs je jouw boekhouding kan beheren. Door een koppeling met Octopus op te zetten kan je jouw facturen rechtstreeks versturen naar jouw Octopus-boekhoudpakket.

Meer over Octopus

Exact Online is een online boekhoudpakket waarlangs jijzelf of jouw boekhouder jouw boekhouding kan beheren. Door een koppeling met Exact Online op te zetten kan je jouw facturen rechtstreeks inboeken in jouw Exact Online-boekhoudpakket.

Meer over Exact Online

OkiOki, de digitale assistent die je financiële administratie automatiseert.

Meer over OkiOki

Billtobox is dé digitale link tussen accountants en ondernemers die zorgt voor minder administratie en meer tijd.

Meer over Billtobox

Met Scrada kan je jouw dagontvangsten en kasboek digitaal bijhouden en deze eenvoudig uitwisselen met jouw accountant. Via deze koppeling verzend je kasticketten rechtstreeks naar het dagontvangstenboek in Scrada.

Meer over Scrada

E-mailadres boekhouder

De meeste boekhoudpakketten voorzien de optie om facturen aan te leveren via e-mail. Om deze optie te gebruiken kan je het e-mailadres boekhouder opgeven. Toevoegen van een e-mailadres boekhouder kan via “Instellingen” > “E-mail”. Ook het onderwerp van de e-mail kan je er instellen.

Eenmaal het e-mailadres werd toegevoegd kunnen facturen als elektronische factuur (UBL.BE formaat) via e-mail worden verzonden naar de mailbox van de boekhouder.

Vanuit hier kunnen de facturen al dan niet automatisch worden verwerkt door jouw boekhouder.

Opgelet! Als een koppeling zoals CodaBox of ClearFacts werd geactiveerd kan er geen e-mailadres boekhouder worden ingegeven.

Om een factuur afzonderlijk door te sturen open je de factuur in kwestie en klik je op “Meer acties” > “Verzenden naar boekhouding”.

Nadat een factuur werd verstuurd krijg je hiervan een melding in de tijdslijn onderaan de factuur. Zo kan je nagaan of een factuur reeds werd doorgestuurd.

Een factuur kan slechts 1x langs deze weg worden verzonden.

Om facturen periodiek of automatisch door te sturen ga je naar het factuuroverzicht en klik je op "Boekhouding".

Zo kan je nog niet verzonden facturen verzenden of instellen om facturen op vaste periodes automatisch door te sturen naar de boekhouder.

Back-up e-mailadres

Stuur alle facturen die je naar jouw klant verzendt ook automatisch door naar een vast e-mailadres “als back-up”. Vanuit deze mailbox kan je de facturen verder verwerken in de boekhouding. Sommige online boekhoudpakketten voorzien een speciaal e-mailadres om deze facturen zo automatisch op te kunnen pikken.

Voor meer info zie: E-mails versturen

Exporteer facturen

Exporteer facturen voor een specifieke periode als PDF of als elektronische factuur (UBL/e-fff). De bestanden kan je zo downloaden als ZIP-bestand. Ga hiervoor in het factuuroverzicht naar “Meer acties” > “Exporteren facturen”.

Naar Excel

Exporteer facturen voor een specifieke periode als PDF of als elektronische factuur (xml-formaat) (e-fff/UBL-meest recente) De bestanden kan je zo downloaden als ZIP-bestand. Ga hiervoor in het factuuroverzicht naar “Meer acties” > “Exporteren facturen”.