Nieuwe of bestaande klant

Een factuur aanmaken was nog nooit zo eenvoudig dan met EenvoudigFactureren ;)
Klik op 'aanmaken', kies bestaande of nieuwe klant.


Bij een nieuwe klant zal je de bedrijfsgegevens (adres, BTW-nr, e-mailadres, telfnr) verder moeten invullen en klik je op 'klant aanmaken'. 
Klantgegevens wijzigen

Wil je de gegevens van de klant wijzigen? Druk dan op het grijze vakje naast de naam van de klant en pas aan. 


 


Factuurnummering wijzigen 

Wil je de factuurnummering wijzigen, druk dan eveneens op het grijze kader naast 'factuurnummer'.


Het systeem zorgt ervoor dat jouw factuurnummers mekaar mooi opvolgen (2022-0001, 2022-0002,2022-0003,...). Automatisch staat dan ook 'toekomstige nummering baseren op dit nieuwe nummer' aangevinkt.
Wens je dit niet, schakel dit dan uit. Items

Voeg je omschrijving, aantal, bedrag en BTW-tarief toe


Extra velden toevoegen

Een extra veld op de factuur toevoegen, doe je  via "Instellingen" > "Geavanceerd" > "Extra velden".

Wil je deze velden zien verschijnen op de afdruk van de factuur, vink deze extra velden dan aan via de layout in het blok "Documentgegevens".BTW-tarief

Heb je een webshop, verkoop je goederen aan een 0-tarief of doe je aan buitenlandse handel? Genoeg redenen om eens door de BTW-tarieven te gaan. Pas deze aan via 'meer opties'.  Omschrijving

Hier noteer je waarover de factuur precies gaat en kan je gebruik maken van de teksteditor. (wijzig kleur, zet in vetjes, onderstreep, maak kleiner, groter, voeg tabellen, variabelen, afbeeldingen en nog veel meer toe)Meer info over de teksteditor vind je in dit help-artikel Formattering teksten via de teksteditor : EenvoudigFactureren Help of onderaan deze pagina.


Factuurnotitie

Standaard heeft het systeem voor jou een vooropgestelde tekst geplaatst.  Wens je deze te wijzigen, dan kan je die aanpassen in het kader.


Opties

Hier kan je de betalingstermijn aangeven, financiële korting en de taal van de factuur aanpassen.


Wens je 'automatische herinneringen verzenden' (of de financiële korting) uit te schakelen, vink deze dan uit. 


Staat de factuur naar jouw wens? Druk dan op de blauwe knop 'factuur aanmaken'.


De factuur werd nu succesvol verzonden. 
Factuur verzenden

Om een factuur te verzenden druk je op het 'vliegtuigje'. Selecteer vervolgens de ontvanger en maak de tekst op. Hiervoor kan je ook gebruik maken van de teksteditor. (meer info onderaan deze pagina)En als slotte kan je ook een bijlage toevoegen via een van de 3 knoppen. 
Druk vervolgens op 'verzenden' om de factuur te versturen. 


De factuur is nu succesvol verstuurd. 


Bij het overzicht van de facturen zal je zien dat er een openstaand bedrag staat en de status van de factuur op 'openstaand' staat. Eveneens zie je dat de factuur is verstuurd door het symbool van het vliegtuigje dat bij de status komt te staan.  Meer acties

Bij 'meer acties' kan je de factuur afdrukken, een herinnering versturen, een betaling registreren en nog veel meer. Wil je hier meer over weten, lees dan onze andere nuttige artikels op de kennisbank of bekijk onze DIY video's.

  Meer info? Lees onderstaande nuttige artikels