Hoe tekst formatteren

Aan heel wat teksten kan je formattering toevoegen door het gebruik van de teksteditor. Zo kan je de teksten op jouw facturen en andere documenten aanpassen door bijvoorbeeld tekst te veranderen van kleur, in het vet te plaatsen, te onderstrepen of kleiner te maken. Ook heel wat andere teksten op de factuur kan je zo aanpassen.

Op deze tekstvelden kan je formattering toepassen:

• Omschrijving van de factuurlijn
  • Factuurnotitie onderaan de factuur
  • Afzonderlijke notitie van een factuur (niet zichtbaar voor de klant)
  • Standaard factuurnotitie (langs Instellingen)
  • Notitie van een klant
  • Omschrijving van een artikel
  • Interne informatie van een artikel
  • Voorwaarden van een layout
  • Begeleidende tekst herinneringen
  • Contactgegevens (bij bedrijfsinstellingen) van een layout via layout-editor

Formatteringen die je kan toepassen op facturen zijn ook mogelijk op creditnota’s, bestelbonnen, offertes en andere documenten.

Het is ook mogelijk om formattering toe te passen op het bericht voor het verzenden van e-mails of bij het opmaken van notities.

Formattering bij standaardnotitie, herinneringen en e-mailinstellingen

Formattering bij standaardnotitie

Ga naar je account > instellingen > kies voor opties en pas de tekst in de placeholder aan door te klikken op:

Verander in een mum van tijd al jouw teksten door te klikken op een van de icoontjes

en wijzig kleur, zet in vetjes, onderstreep, maak kleiner, groter, voeg tabellen, variabelen en afbeeldingen toe.

Opgelet:

Voeg je een afbeelding toe, let er dan wel op dat de maximale grootte van 600 x 600 pixels of 90 KB (100 000 krakters) niet wordt overschreden. Afbeeldingen die groter zijn,  worden automatisch geresized en kan de kwaliteit van de foto sterk afnemen.

Formattering bij herinneringen (herinneringsdocument en samenvattingsdocument)

Ga naar je account > instellingen > kies voor herinneringen en pas de tekst in de placeholder aan door te klikken op:

Formattering bij e-mailinstellingen

Ga naar je account > instellingen > kies voor herinneringen en pas de tekst in de placeholder aan door te klikken op:

Formattering gegevens op de layout

Bedrijfsgegevens

Ga naar je account > layouts > layout bijwerken > bedrijfsgegevens > contactgegevens
Pas de tekst in de placeholder aan door te klikken op:

Documentgegevens

Ga naar je account > layouts > layout bijwerken > documentgegevens > vaste begeleidende tekst
Pas de tekst in de placeholder aan door te klikken op:

Notitie

Ga naar je account > layouts > layout bijwerken > notitie > vaste begeleidende tekst
Pas de tekst in de placeholder aan door te klikken op:

Voorwaarden

Ga naar je account > layouts > layout bijwerken > voorwaarden > voorwaarden
Pas de tekst in de placeholder aan door te klikken op:

Opgelet:

Herlees en dubbel check steeds al jouw teksten op de notities voordat je de factuur verstuurt.
Wens je vanuit een ander programma tekst te kopiëren en te plakken zonder opmaak, dan kan je volgende short-cut gebruiken:  Control-Shift-V voor Windows gebruikers en alt (⌥) + cmd (⌘) + shift (⇧) + V op Mac.

Nieuwe pagina

Om bij afdrukken een nieuwe pagina te voorzien. Enkel van toepassing bij de factuurnotitie.

%new-page%

Alle tekst die hieronder staat wordt tijdens het afdrukken naar PDF op een volgende pagina geplaatst. Kan meerdere keren herhaald worden om meerdere nieuwe pagina’s te krijgen. Tekst onder deze markering wordt niet getoond bij het openen/bekijken van een factuur op het scherm.

Kolommen

De pagina verdelen in 2 of 3 kolommen.

Enkel van toepassing bij voorwaarden in de instellingen

Pagina in 2 kolommen:

%page-start%
%column-start-1-2%
-- Plaats hier inhoud van kolom 1 --
%column-end%
%column-start-2-2%
-- Plaats hier inhoud van kolom 2 --
%column-end%
%page-end%

Pagina in 3 kolommen:

%page-start%

%column-start-1-3%

-- Plaats hier inhoud van kolom 1 --

%column-end%

%column-start-2-3%

-- Plaats hier inhoud van kolom 2 --

%column-end%

%column-start-3-3%

-- Plaats hier inhoud van kolom 3 --

%column-end%

%page-end%

Heb je meer plaats nodig?

Probeer dan ook eens  %page-start-full-width%  i.p.v. %page-start% om de marges te verwijderen.