Wist je dat je ook een eigen extra veld kunt toevoegen aan je klanten, facturen en andere documenten?

Een handige optie om extra informatie bij te houden of af te drukken op de factuur.


Extra veld toevoegen

Ga naar 'instellingen' > 'geavanceerd' > 'extra velden' en voeg een veld toe via de rode knop.Geef vervolgens een omschrijving en interne naam op. De interne naam kan worden gebruikt als variabele.Standaard maak je een veld aan als "vrij veld". Een vrij veld is een tekstveld waar je de gewenste gegevens kunt intypen. Daarnaast is het mogelijk om een "selectie" te gebruiken, wat je een vaste lijst geeft met mogelijke waarden.

Gebruik "automatische waarde" om het extra veld automatisch op te vullen met bijvoorbeeld het offertenummer van een voorgaand document.Tenslotte geef je aan voor welke documenten de velden beschikbaar moeten zijn (bv facturen, items facturen,.. ).


Als het extra veld voor meerdere type documenten beschikbaar is dan zal de waarde automatisch worden overgenomen als de documenten aan elkaar gelinkt zijn. Activeer je het extra veld voor bijvoorbeeld klanten en facturen dan kun je de waarde invullen bij de klant en wordt deze voor elke factuur van de klant automatisch ingesteld.


Extra veld invullen

De nieuwe velden verschijnen automatisch bij aanmaken of bijwerken van het document.Extra veld weergeven op de factuur

Wens je het nieuwe veld ook af te drukken op de factuur dan kan je dit activeren via de layout-editor.

Pas je huidige layout aan en activeer het veld bij "documentgegevens" of "tabel".Extra veld bijwerken

Wil je de velden bijwerken, ga dan naar 'instellingen' > 'geavanceerd' > 'acties' en druk dan rechts op 'bijwerken'. Verwijder je het veld dan wordt dit gegeven verwijderd van alle bestaande documenten.