Een nieuw project aanmaken

Via projecten kun je tijdsregistratie en kosten van een lopend project bijhouden, inschatten en opvolgen. Vanuit het project maak je dan één of meerdere facturen aan voor je klant.

Hoe activeer ik Projecten?

Ga naar 'Modules' > 'Projecten' > 'Activeren'

Hoe maak je een project aan?

1. Klik op de rode knop 'Aanmaken'

2. Kies vervolgens een projectnaam, klant, start-en einddatum, schatting van het aantal uren of dagen en druk op 'Aanmaken'.

"Tijdens het aanmaken van het project kun je ook kiezen of je wilt werken met een uurtarief of met een dagtarief. Wanneer je kiest voor een uurtarief, heb je de mogelijkheid om ook vaste pauze-uren hierin te implementeren, zodat de gewerkte uren nauwkeurig kunnen worden bijgehouden en eventuele pauzes automatisch worden afgetrokken van de totale werktijd. Als je daarentegen kiest voor een dagtarief, wordt een vast bedrag per werkdag in rekening gebracht, ongeacht het aantal uren dat je daadwerkelijk werkt op die dag. Dit kan handig zijn voor projecten waarbij de dagelijkse werkbelasting varieert, en met een dagtarief hoef je je geen zorgen te maken over het bijhouden van afzonderlijke werkuren, en het kan eenvoudiger zijn om een budget te beheren en factureren te vereenvoudigen.

Het project wordt nu aangemaakt.

Vervolgens kan je de tijdsregistratie uitvoeren met een druk op de blauwe knop 'Tijdsregistratie'.

Geef hierbij de omschrijving op, voer datum, start- en einduur in en de vaste pauze eventueel nodig. Het aantal gewerkte uren wordt automatisch berekend maar kan nog manueel worden bijgewerkt.

Heb je nog een extra kost die je wil toevoegen? Druk dan op de paarse knop 'Kost toevoegen'

Bouw het project verder op door extra kosten/taken toe te voegen.

Druk vervolgens op 'Factuur aanmaken' om het project te factureren. Merk op dat het systeem automatisch alle data die jij hebt ingevoerd overneemt. De factuur zal worden gecreëerd op basis van de door jou ingevoerde gegevens.

*aanpassingen aan de factuur kunnen steeds manueel worden bijgewerkt

Tip: Via 'Meer acties' > 'Instellingen' kun je instellen hoe taken, tijdsregistraties en kosten op de factuur worden geplaatst.

In de historiek, onderaan jouw factuur, kan je de verwijzing naar jouw project terugvinden. Met een klik op 'Naar project' word je onmiddellijk naar jouw project herleid.

Wanneer je het project wilt exporteren naar een Excel-bestand, kun je dat eenvoudig doen door het project eerst te openen. Vervolgens ga je naar de knop 'Meer acties' in het menu. Een van deze opties is 'Exporteren naar Excel'. Door deze optie te selecteren, wordt het volledige project inclusief alle relevante gegevens zoals tijdregistraties, taken, en notities, geëxporteerd naar een Excel-bestand. Dit Excel-bestand kun je daarna gemakkelijk openen, bewerken en delen met anderen.