Je kunt facturen verzenden via e-mail, PEPPOL of via de post. Per verzendwijze heb je een afzonderlijke API aanroep. Echter is het ook mogelijk om meerdere aanroepen te combineren door bijvoorbeeld eerst te verzenden via PEPPOL en indien niet beschikbaar de verzending via e-mail uit te voeren.

Gebruik hiervoor de POST-methode met als URL bijvoorbeeld https://eenvoudigfactureren.be/api/v1/invoices/1001?send .

Deze optie is enkel beschikbaar voor facturen !

Geef bij de aanroep het gegeven "method" mee met een lijst van de gewenste verzendwijzes (op volgorde van uitvoering).

Een voorbeeld in JSON om jouw gegevens door te geven:

"methods": {
        "peppol": {},
        "email": {
              "recipients": "12348",
              "message": "Beste,\nIn bijlage vindt u uw factuur terug."
        "postalmail": {}