Als je de gegevens van je facturen reeds in Excel beschikbaar zijn kun je je facturen ook vanuit Excel importeren. Hierbij kun je dan 1 of meerdere facturen in 1 keer aanmaken. Dit kan je heel wat tijd en werk besparen.

Om te kunnen exporteren vanuit Excel maak je eerst een Excel-bestand aan waar je per factuurlijn een rij in Excel voorziet. In het Excel-bestand voorzie je de velden zoals Omschrijving, Aantal en Bedrag.

Enkel facturen waarvoor de klant reeds bestaat kunnen worden geïmporteerd. Heb je nieuwe klantgegevens dan dien je deze eerst aan te maken. Ook dit kan door te importeren vanuit Excel !

Eenmaal het Excel-bestand aangemaakt werd ga je naar Facturen > Meer acties > Importeren uit Excel

Selecteer je bestand en klik op "Inlezen bestand".

Het Excel-bestand wordt ingelezen en kolommen worden geïdentificeerd. Pas aan waar nodig en klik op volgende.

Een voorstel voor de verschillende facturen wordt opgesteld en je kunt nog aanpassen alvorens de facturen effectief aan te maken.

Weten hoe de Excellijst moet worden opgemaakt? Kijk dan in de bijlage onderaan deze pagina.