Verkoop online met eCommerce

WooCommerce is een flexibele, opensource eCommerce-oplossing gebaseerd op WordPress. Of je nu een bedrijf begint, een fysieke winkel virtueel maakt of sites voor cliënten ontwerpt, je kan altijd snel aan de slag en precies de winkel van jouw dromen bouwen.


De WooEenvoudigFactureren plugin laat toe om bestellingen die worden aangemaakt in jouw online shop automatisch aan te maken als bestelbon of factuur op jouw account op ons platform. Zo koppel je dus jouw online winkel rechtstreeks aan onze software.


De plugin is gratis te gebruiken en rechtstreeks beschikbaar via de plugin-pagina. 


Deze plugin wordt gratis ter beschikking gesteld. Nieuwe opties of verbeteringen zullen automatisch worden bijgewerkt.
Pull requests zijn steeds welkom!


Installatie

 • Ondersteuning voor WooCommerce versie 3.6 of later.
 • Installeer de EenvoudigFactureren plugin via het dashboard van Wordpress. 
 • Activeer de plugin via de “Wordpress plugin directory”. Ga naar 'plugin', 'nieuwe plugin', 'zoeken', 'EenvoudigFactureren', 'nu installeren', 'activeren'.
 • Maak een nieuwe API-sleutel in Toegangsbeheer via ons platform. Geef deze minimaal rechten voor “Klanten”, “Layouts”, “Instellingen” en “Facturen” (of “Bestelbonnen” als je bestelbonnen wenst te gebruiken).
 • Configureer de plugin in het Dashboard van jouw online winkel door de API-sleutel van EenvoudigFactureren in te geven via de “API Instellingen” pagina.
 • Voila! De plugin werd geactiveerd en standaard zullen nieuwe facturen die via ons software programma worden aangemaakt, automatisch worden aangemaakt wanneer een bestelling wordt geplaatst. Het gebruik kan je verder wijzigen via de Instellingen pagina.


Updaten naar de laatste versie 

Om een nieuwe versie van de plugin te gebruiken, zal je een melding zien staan in jouw dashboard. Nieuwe versies zullen automatisch worden bijgewerkt. 


Gebruik

Hoe werkt de WooEenvoudigFactureren plugin?

 • Elke nieuwe bestelling zal automatisch resulteren in het aanmaken van een factuur (of bestelbon) op ons platform.
 • Klantgegevens worden gesynchroniseerd tussen WooCommerce en onze software.
 • Er is ondersteuning voor Europese BTW-nummers en BTW vrijstellingen (bijv. in combinatie met plugin EU VAT Number).
 • Indien geactiveerd, wordt de factuur of bestelbon automatisch doorgestuurd naar de klant.
 • Via het Dashboard kan de aangemaakte factuur of bestelbon rechtstreeks worden opgevraagd.

Standaard zullen nieuwe klanten uit WooCommerce worden toegevoegd als nieuwe klant op ons platform. Om bestaande klanten in WooCommerce te linken aan een bestaande klant op ons platform kan je de WooCommerce klant ID toevoegen aan het klantennummer van de klant in ons systeem.

Bijkomend kan je in WooCommerce de optie “Gebruik klantennummer om bestaande klanten op te zoeken” activeren.

Enkel WooCommerce klanten waarvoor een account werd aangemaakt kunnen worden gekoppeld aan een bestaande klant op ons platform.


Als BTW vrijstelling wordt toegekend bij een buitenlandse zakelijke klant, kan de te gebruiken BTW-code (bijv. “ICL”) worden toegevoegd als “Zero rate tarief” voor de nodige landen in het Dashboard via “WooCommerce” > “Instellingen” > “Belasting” > “Zero rate tarieven”. De BTW-code voeg je toe in het veld “Belastingsnaam”.


Enkel bestellingen in munteenheid EURO worden ondersteund.


  Meer info? Lees onderstaande nuttige artikels