Een SEPA-domiciliëring is een Europese domiciliëring die sinds 2014 de Belgische domiciliëring vervangt. Sindsdien moeten alle overschrijvingen en domiciliëringen aan de SEPA (Single Euro Payments Area) normen voldoen. Sinds de invoering van de SEPA-domiciliëring worden domiciliëringen niet meer door de bank maar door jezelf als leverancier beheerd.


Via een SEPA-domiciliëring kan je rechtstreeks de betaling voor een factuur aan jouw klant aanvragen bij jouw bank. De betaling wordt dan rechtstreeks uitgevoerd zonder verdere tussenkomst van de klant. Een SEPA-domiciliëring wordt aangevraagd door een bestand met alle betalingen aan te leveren bij jouw bank of betalingsprovider.


Elke SEPA-domiciliëring is gekoppeld aan een mandaat (akkoord klant) en deze mandaten worden door uzelf als leveranciers aangemaakt en beheerd.


SEPA-domiciliëringsbestanden kunnen worden aangemaakt in EenvoudigFactureren door de module “SEPA-domiciliëring” te activeren op de “Modules”-pagina.Het activeren van deze module is enkel mogelijk met een Pro abonnement of hoger.


Interessant om te weten: Via de Mollie-koppeling kan je ook domiciliëringen uitvoeren zonder dat je hiervoor een contract bij de bank of een afzonderlijk mandaat bij de klant moet afsluiten.  Meer info? Lees onderstaande nuttige artikels