Een factuur verzenden via Peppol is heel eenvoudig. We overlopen de nodige stappen.


Nog geen account? Maak dan nu vrijblijvend een nieuwe account.



  Maak nieuw account  


Nadat je je hebt aangemeld op jouw account, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je bedrijfsgegevens correct zijn ingesteld. Deze gegevens worden namelijk mee verzonden via Peppol.


Open hiervoor de Instellingen-pagina.



En vul je bedrijfsgegevens aan. Vergeet niet je IBAN en BIC toe te voegen, zodat deze gegevens via Peppol kunnen worden meegestuurd.



Om een factuur via Peppol te verzenden, kun je de "Peppol eInvoicing"-module activeren. Bezoek de "Koppelingen"-pagina en selecteer "Koppeling opzetten" om "Peppol eInvoicing" te activeren.




Om via ons softwarepakket facturen via Peppol te kunnen verzenden, kun je jouw onderneming bij PEPPOL activeren. Geef je bedrijfsgegevens op en voeg een scan toe van de voorzijde van de identiteitskaart van een wettelijke vertegenwoordiger van de onderneming (bijvoorbeeld de zaakvoerder). Na het doorgeven van deze informatie, worden de gegevens geverifieerd, wat enkele dagen kan duren.


Bij de activatie kun je kiezen voor de optie Facturen verzenden en ontvangen via Peppol of Enkel facturen verzenden via Peppol.


Als je het ontvangen van aankoopfacturen terug wil uitschakelen kan dit door de wizard opnieuw op te starten of alternatief kan je de **Aankoopfacturen-module** uitschakelen. Let op: door de module voor aankoopfacturen uit te schakelen, ontvang je geen facturen meer via Eenvoudigfactureren.



Tijdens de verificatie wordt een KYC-proces (Know Your Customer) doorlopen. Dit proces is bedoeld om de integriteit te waarborgen en de identiteit van de verschillende belanghebbenden van een onderneming (klanten, leveranciers, partners) te verifiëren.


Voor het KYC-proces zou je een foto toevoegen van de voorzijde van de Belgische elektronische identiteitskaart van de wettelijke vertegenwoordiger die de onderneming registreert.


Belangrijk: De wettelijke vertegenwoordiger is degene die als zodanig is ingeschreven in het Belgisch Staatsblad.


Volg de wizard om jouw bedrijfsgegevens door te geven. Houd er rekening mee dat het enkele dagen kan duren voordat de activatie van jouw onderneming actief wordt, nadat de aanvraag is ingediend.




Mogelijke foutmeldingen

  • Onderneming reeds geregistreerd

    De activatie voor het ontvangen van aankoopfacturen via Peppol is mislukt omdat de onderneming al via een andere weg op het Peppol-netwerk is geregistreerd. Ontkoppel de onderneming in de andere software (bijvoorbeeld Billit) en probeer de activatie opnieuw.
  • Activeer Peppol

    Er worden momenteel geen aankoopfacturen via Peppol ontvangen. Activeer de optie via de koppeling met Peppol om ontvangst van aankoopfacturen mogelijk te maken.
  • In behandeling

    Activatie ontvangst van aankoopfacturen via Peppol is in behandeling.



  Meer info? Lees onderstaande nuttige artikels