Wat is Chorus? 

Chorus is het platform voor elektronische facturatie dat wordt gebruikt door Franse overheidsdiensten voor het ontvangen en verwerken van elektronische facturen in UBL-formaat (Universal Business Language). 

Het platform is speciaal ontworpen om de facturatieprocessen van de Franse overheid te digitaliseren en te stroomlijnen.

Chorus is aangesloten op het PEPPOL toegangspunt. Als je een factuur wilt versturen naar een Franse overheidsdienst, moet je dit doen via de PEPPOL-koppeling.


Hoe verstuur je naar Chorus via het SIRET-nummer* (via 'eigen veld')

Je kan het SIRET-nummer* toevoegen door een 'extra veld' toe te voegen aan jouw klant.

1. Ga hiervoor in jouw account naar 'Instellingen' > 'Geavanceerd' en voeg via 'Extra velden' een nieuw veld toe waarin het SIRET-nummer kan worden bijgehouden.

Hoe voeg ik een extra veld toe? 


Voer de volgende informatie in:


Beschrijving: PEPPOL ID

Type : Vrij veld

Betekenis: PEPPOL ID
Beschikbaar voor: KlantenSla de instellingen op.


2. Ga naar de klantenfiche en zoek nu het nieuwe veld op waar je het PEPPOL-ID kan invoeren (=SIRET-NR).Het SIRET-nummer wordt altijd voorafgegaan door de code  « 0009: ». Als bv het SIRET-nummer 11000010002003 is, voer dan « 0009:11000010002003 » in.


Wanneer je nu facturen verstuurt naar de klant met PEPPOL, zal je zien dat het SIRET-nr werd gebruikt. 
*SIRET-nummer: Een SIRET-nummer (Système d'Identification du Répertoire des Entreprises et de leurs Établissements) is een unieke identificatiecode die wordt gebruikt in Frankrijk om bedrijven en hun vestigingen te identificeren. Het is een 14-cijferige code die bestaat uit de SIREN-code (9 cijfers) en een aanvullende vestigingscode (5 cijfers).


Lijst van PEPPOL identificatiecodes

Een lijst met alle PEPPOL-identificatiecodes (de eerste 4 cijfers) is beschikbaar op Peppol BIS Billing 3.0    Meer info nodig? Lees de nuttige artikelen hieronder