Wat is Scrada?

Scrada is een digitaal kasboek en dagontvangstenboek waarmee jij al jouw financiële transacties digitaal kan beheren. Het is speciaal ontworpen voor particulieren en kleine bedrijven en zorgt ervoor dat je in real-time transacties gemakkelijk kan vastleggen en opvolgen. Met Scrada kan uitgaven categoriseren, rekeningen aanmaken, financiële rapporten bekijken, genereren en integreren met bankrekeningen en creditcards. 

Wil jij jouw cashflow controleren en weloverwogen beslissingen nemen over jouw financiële situatie, dan is Scrada het gebruiksvriendelijk platform bij uitstek dat je nodig hebt! 


Benieuwd wat een dagontvangenstenboek en kasboek is en hoe Scrada werkt? Bekijk dan onderstaande video.Hoe zet ik de koppeling op met Scrada?

Maak een account aan op Digitaal dagontvangstenboek & kasboek - Scrada 

Heb je al een account op Scrada, voeg dan de koppeling toe in onze software. 


Hoe voeg ik de koppeling toe met Scrada?

1. Ga naar 'koppelingen' en zet de koppeling op.


Eens de connectie is opgezet, kom je in een wizard terecht die je moet doorlopen. 2. Vul de API-sleutel in.


Om de API-sleutel in te geven, log je in op Scrada, ga naar het Scrada dashboard, selecteer 'API Sleutels' en maak een nieuwe API-sleutel aan. 
Plak vervolgens in onze software de API-sleutel en wachtwoord in


Meer weten over API? Consulteer dit help-artikel Tenslotte dien je 'bedrijfsidentificatie' nog in te vullen. 

Deze vind je terug op Scrada bij 'instellingen' > 'bedrijf'.


Is alles ingevuld? Sluit af met de blauwe knop 'connecteren'.


3. Selecteer het correcte dagontvangstenboek (dat je terugvindt in Scrada) en klik op 'Volgende'.


De connectie werd opgezet. Je kan vanaf nu al jouw ontvangsten versturen naar het dagontvangstenboek van Scrada.Kasticketten manueel verzenden naar dagontvangstenboek Scrada

Ga 'naar dagontvangsten'. Kies voor 'nu verzenden' of 'automatisch verzenden'. 

Via de knop 'zoek kasticketten' haal je al de kasticketten op tot de datum die staat opgegeven. 
Opgelet: een kasticket kan slechts 1 x worden verzonden. Kasticketten die nadien nog worden aangemaakt (datum in verleden of toekomst) moeten manueel worden gecorrigeerd/aangepast in Scrada

Heb je voor een bepaalde dag geen ontvangsten, dan zal je ook voor die dagen een registratie moeten doorvoeren. Klik vervolgens op 'verzending bevestigen'. Alle kasticketten worden nu doorgestuurd naar Scrada.


In het overzicht van de kasticketten zie je na de kasticketten een icoontje staan dat jou informeert dat het kasticket wel degelijk werd doorgestuurd naar Scrada. 


In de tijdlijn in het kasticket kan je eveneens de controle maken en zie je dat het kasticket eveneens werd toegevoegd aan Scrada. Als extra controle, ga dan naar het overzicht van de dagontvangsten in Scrada 
Kasticketten automatisch verzenden naar dagontvangstenboek Scrada

Ga 'naar dagontvangsten'. Kies voor 'automatisch verzenden*'. 
*Alle kasticketten worden 's nachts doorgestuurd naar het dagontvangstenboek.


En een kasboek in Scrada?

Werd er ook een kasboek in Scrada toegevoegd en is deze gekoppeld aan je dagontvangstenboek? Dan zullen betalingen van kasticketten waar betaalwijze op "Cash" staat automatisch worden toegevoegd aan het kasboek.

De betaling van het kasticket moet wel geregistreerd zijn voordat je het kasticket verzend naar Scrada.


Andere betalingen en ontvangsten uit kas kun je rechtstreeks in Scrada toevoegen via de Scrada app.


Een reeds gemaakt kasticket wijzigen?


Wens jij een kasticket te wijzigen? Dat kan. Hou er wel rekening mee dat kasticketten slechts 1 x kunnen worden doorgestuurd naar Scrada. Een wijziging aan het totaal van het kasticket moet manueel als correctie worden ingegeven in Scrada.


Ook kasticketten die nadien nog worden aangemaakt (datum in verleden) moeten manueel worden gecorrigeerd/aangepast in Scrada.  Meer info? Lees onderstaande nuttige artikels