Wat is WinBooks

Met WinBooks kan de boekhouding van de onderneming worden bijgehouden. Winbooks helpt bij het beheren van de uitwisseling van digitale documenten (facturen, contracten, balansen, enz ...) met jouw accountant.


Verkoopfacturen aangemaakt in onze tool,  kunnen als UBL-bestand correct worden ingelezen in WinBooks en vlot worden toegevoegd aan de boekhouding.


Er zijn verschillende opties om UBL-bestanden vanuit EenvoudigFactureren over te zetten naar WinBooks:

  • CodaBox
  • ClearFacts
  • Manueel exporteren (UBL)


CodaBox

Met CodaBox kan je bankbetalingen (automatisch) importeren en facturen rechtstreeks versturen naar jouw boekhouder. 

Nog geen Codabox account? Vraag deze aan via jouw boekhouder of rechtstreeks op de website van CodaBox.


CodaBox is een externe dienst waarlangs verkoopfacturen rechtstreeks naar jouw boekhouder kunnen worden verstuurd en waarlangs je bankverrichtingen kan importeren zodat facturen automatisch betaald worden gezet.


Eenmaal een koppeling met CodaBox werd opgezet kan je al jouw facturen automatisch of op een zelf gekozen moment doorsturen naar WinBooks.


Voor meer informatie zie: CodaBox


ClearFacts

ClearFacts is een online platform om al jouw verkoopfacturen en aankoopfacturen te verzamelen zodat deze digitaal kunnen worden verstuurd naar en verwerkt worden door jouw boekhouder. 


Eenmaal een koppeling met ClearFacts werd opgezet kan je al jouw facturen automatisch of op een zelf gekozen moment doorsturen naar Winbooks.


Voor meer informatie zie: ClearFacts


Manueel exporteren (UBL)

Exporteer facturen voor een specifieke periode als UBL-bestand. De bestanden kan je zo downloaden als ZIP-bestand. Ga hiervoor in het factuuroverzicht naar “Meer acties” > “Exporteren facturen”.Eenmaal de facturen werden geëxporteerd download je het ZIP-bestand en geef je het ZIP-bestand door aan jouw boekhouder. De boekhouder pakt vervolgens het ZIP-bestand uit en plaatst de UBL-bestanden in de importeer-map van WinBooks.

Voor meer informatie consulteer de website van WinBooks.  Meer info? Lees onderstaande nuttige artikels