Verzenden via PEPPOL

Om een factuur te verzenden via PEPPOL open je de factuur op ons platform en klik je bovenaan op “Verzenden”.Er wordt automatisch gedetecteerd of jouw klant is aangesloten op het PEPPOL-netwerk en kan je de factuur verzenden. Verzend je naar de overheid, vergeet dan zeker niet in deze stap het inkoopordernummer toe te voegen; zonder dit nummer zal jouw factuur niet worden aanvaard. Klik op “Verzenden”.


Proficiat! Jouw factuur werd via PEPPOL verzonden. Onderaan de factuur kan je de status van jouw factuur opvolgen in de tijdlijn. Veelal ontvang je ook nog automatisch een bevestiging via e-mail eenmaal de factuur werd aanvaard door de klant.


Tip! Het inkoopordernummer kan je op voorhand ook toevoegen aan de factuur. Zo zal je deze niet vergeten bij het verzenden van de factuur. Om het inkoopordernummer toe te voegen kan je deze als nieuw extra veld toevoegen via “Instellingen” > “Geavanceerd” > “Extra velden”. Voeg een nieuw veld toe waarbij de “Specifieke betekenis” wordt ingesteld op “Inkoopordernummer (PEPPOL)”. Activeer dit veld voor facturen.Verzending via BTW-nummer, ondernemingsnummer of GLN

Standaard worden facturen over PEPPOL verzonden via het BTW-nummer of ondernemingsnummer van de klant. De klant registreert zich namelijk op het PEPPOL-network met zijn BTW-nummer of ondernemingsnummer zodat gekend is waar de facturen kunnen worden ontvangen.


Als de klant niet beschikt over een BTW-nummer of ondernemingsnummer kan ook een specifiek PEPPOL-nummer worden gebruikt genaamd GLN. GLN is een unieke code die de klant identificeert in het PEPPOL-netwerk.


Om het GLN nummer voor een klant in te stellen kan je deze toevoegen als klantgegeven. Voeg hiervoor een nieuw extra veld toe waar de “Specifiek betekenis” wordt ingesteld op “GLN”. Ga naar “Instellingen” > “Geavanceerd” en voeg het veld toe. Vergeet niet om de aangepaste instellingen op te slaan.Na toevoegen van het nieuwe extra veld kan je het GLN-nummer toevoegen bij de klantgegevens en de verzending van de factuur via PEPPOL uitvoeren.


Op dezelfde manier kan je ook het Nederlands Kvk of Nederlandse OINO opgeven of het Noors organisatienummer.


Ontvangen via PEPPOL

Door een account bij IxorDocs aan te maken wordt jouw onderneming aangesloten op het PEPPOL-netwerk. Hierdoor kunnen jouw leveranciers ook facturen via PEPPOL aanleveren aan jouw onderneming.


Ontvang je een factuur via PEPPOL dan zal je hiervan via e-mail op de hoogte worden gebracht en kan je deze terugvinden op het portaal van jouw IxorDocs-account. Het portaal van IxorDocs kan je bereiken via: https://beterverbonden.be/accountportal


Ontvangen van facturen via IxorDocs is kosteloos.


  Meer info? Lees onderstaande nuttige artikels