Layout per documenttype

Heb je een nieuwe layout toegevoegd specifiek voor een bepaald documenttype (bijv. offertes)? Dan kan je de layout instellen als standaard layout tijdens aanmaak van het document.

Klik hiervoor, via het Layout-overzicht, bij de layout op “Acties” > “Opties” en vink de gewenste types aan waarvoor de layout als standaard moet worden ingesteld. Indien nodig kan je later bij aanmaak van het document nog steeds kiezen uit één van de andere beschikbare layouts.

Er kan slechts 1 layout als standaard voor een bepaald documenttype worden ingesteld. Zolang een layout als standaard werd ingesteld voor ten minste 1 documenttype kan je de layout niet archiveren of verwijderen.

Layout per klant

U kunt ook de standaard layout per klant instellen. Deze instelling heeft voorrang op de standaard layout per documentstype. Om de standaard per klant in te stellen activeert u eerst de module “Klant specifieke instellingen” via de Modules-pagina.

Na activatie van de module kunt u tijdens aanmaken of bijwerken van een klant de standaard layout instellen (algemeen of per documentstype).

Wens je de layout voor de klant enkel voor een offerte of ander document in te stellen? Klik dan op "Opsplitsen".