Wat is Mailchimp?

MailChimp is de marktleider op het gebied van e-mailmarketing software. Via MailChimp kan je nieuwsbrieven uitsturen naar jouw klanten en hen op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes of de lopende promoties. Klanten die je hebt aangemaakt via onze software, worden door de koppeling op te zetten met MailChimp automatisch toegevoegd aan jouw MailChimp mailinglijst.

Een nieuw account openen bij MailChimp is gratis tot 2000 ontvangers.

Het opzetten van een koppeling is enkel mogelijk met een Professional-pakket of hoger.

Connecteren

Om de connectie met MailChimp op te zetten heb je een MailChimp account nodig. Maak een gratis MailChimp account aan mocht je deze nog niet hebben.

Eénmaal je een MailChimp-account hebt, kan je de koppeling opzetten langs Koppelingen > MailChimp > “Koppeling opzetten”. Deze actie hoef je slechts 1x uit te voeren.

Om een koppeling met MailChimp op te zetten heb je de API sleutel en Lijstnummer nodig van jouw MailChimp-account. Aangemeld op jouw MailChimp account klik je rechts bovenaan op jouw naam en ga je naar het onderdeel ‘Account’. Daarna klik je op Extras > API keys en klik je op ‘Create A Key’. Kopieer de nieuw aangemaakte API key en voeg deze toe in de wizard.

Om het lijstnummer op te vragen ga je naar het onderdeel ‘Lists’ en maak je een nieuwe lijst aan of open je een bestaande lijst. Klik hierna op Settings > ‘List name and defaults’. Het lijstnummer is terug te vinden bij ‘List ID’. Kopieer deze en voeg ze toe in de wizard.

Na het invullen van de nodige gegevens klik je op “Connecteren” om de koppeling te bevestigen. Er wordt een controle uitgevoerd op de correctheid van de ingevoerde gegevens. Indien correct is de koppeling opgezet.

Synchronisatie

Eénmaal de koppeling werd opgezet zullen nieuwe e-mailadressen van jouw klanten automatisch worden toegevoegd aan de lijst op jouw MailChimp account. Indien een e-mailadres reeds bestaat in de lijst wordt deze niet toegevoegd.

De e-mailadressen van bestaande klanten worden niet doorgestuurd naar MailChimp, tenzij je de klantengegevens bijwerkt. Om bestaande e-mailadressen toe te voegen aan jouw MailChimp account kan je jouw klanten exporteren naar Excel en dit bestand importeren in MailChimp.

Er kan een vertraging tot 1 uur optreden voordat de nieuwe e-mailadressen automatisch worden toegevoegd in MailChimp.