Rechtstreeks invorderen van onbetaalde B2B-facturen via de gerechtsdeurwaarder

De invordering van B2B-facturen hoeft niet duur of tijdrovend te zijn. Start je dossier rechtstreeks bij Unpaid op en de experts van Unpaid gaan meteen aan de slag. Unpaid recupereert de volledige factuur en alle kosten voor jou. Eenvoudig, snel en transparant.


Enkel onbetwiste facturen naar Belgische bedrijven kunnen via Unpaid worden ingevorderd.


Bij opstart van een dossier betaal je een voorschot op de bijkomende kosten die de klant zal moeten betalen en die Unpaid volledig zal recupereren bij een succesvolle terugvordering.


Het instellen van een koppeling met Unpaid is enkel mogelijk met een Pro abonnement of hoger.


Koppeling opzetten

Om Unpaid te gebruiken heb je geen account bij Unpaid nodig. Na opzetten van de koppeling kan je dus rechtstreeks aan de slag om onbetaalde factuur via de gerechtsdeurwaarders van Unpaid terug te vorderen.


Ga naar “Koppelingen” > “Unpaid” > “Koppeling opzetten” en doorloop je de wizard om te koppeling op te zetten. Tijdens de wizard vul je jouw bedrijfsgegevens en contactgegevens aan alsook welke factuurvoorwaarden je toepast. Deze koppeling opzetten hoef je slechts 1x uit te voeren.
Na doorlopen van de wizard kan je onbetaalde facturen rechtstreeks doorsturen via de knop “Deurwaarder”.

Facturen invorderen

Om Unpaid te gebruiken heb je geen account bij Unpaid nodig. Na opzetten van de koppeling kan je dus rechtstreeks aan de slag om onbetaalde factuur via de gerechtsdeurwaarders van Unpaid terug te vorderen.


Tijdens opstart van de aanvraag worden de gegevens van de factuur verzameld en doorgestuurd. De factuur, de laatste aanmaning en eventuele gedeeltelijke betalingen en creditnota’s worden verzameld en doorgestuurd naar Unpaid.


Unpaid berekent automatisch de kosten op basis van uw factuurvoorwaarden. Om de aanvraag op te starten betaal je het voorschot.


Nadat de aanvraag werd opgestart kan je de laatste status van de aanvraag terugvinden in de tijdlijn onder de factuur. Unpaid zal jou per e-mail op de hoogte houden van de laatste status.
  Meer info? Lees onderstaande nuttige artikels