Items uit het domein “layouts” stellen een layout voor. Een layout wordt toegekend aan een document en bepaald de look-and-feel van een afgedrukt document.

Opbouw URL’s:

https://eenvoudigfactureren.be/api/v1/layouts: Layouts

https://eenvoudigfactureren.be/api/v1/layouts/8001: Layout met ID 8001

Domein: Layouts

VeldnaamTypeOmschrijvingVoorbeeld
layout_idintUnieke ID van de layout. Gegenereerd door het systeem. Op te geven in URL.8001
nametextNaam van de layout. Verplicht veld. Maximaal 50 karakters lang.Mijn layout
versiontextType generator van de layout. Kan de waarde “predefined”, “dompdf1” of “custom_dompdf” bevatten.dompdf1
settingslistVariabelen die worden gebruikt door de generator om de layout op te bouwen. Afhankelijk van de gebruikte generator.
templatetextHTML-template van de layout. Op basis van de template wordt een afgedrukt document aangemaakt
activetextBeschrijft of de layout actief is. Kan waarde ‘yes’ of ‘no’ hebben.yes

Voorbeeld in XML van een layout:

<layout>
    <layout_id>8001</layout_id>
    <name>Mijn layout</name>
    <version>dompdf1</version>
    <settings>
        <value1>value</value1>
    </settings>
    <template><html>Mijn template</html></template>
    <active>yes</active>
</layout>

Meer info voor de API? Lees onderstaande nuttige artikels