Om DDOS aanvallen tegen te gaan is het niet toegestaan om te veel bewerkingen na elkaar uit te voeren. Indien te veel API-calls na elkaar worden uitgevoerd kan je mogelijks tijdelijk worden geblokkeerd. Voor het importeren/bewerken van een groot aantal artikelen of klanten kan je deze daarom beter in bulk doorsturen. Hierdoor kan je de artikelen/klanten als lijst van max. 100 items doorgeven.

Om de gegevens in bulk door te geven gebruik je de optie ‘?bulk’ als POST-method. De lijst met items geef je door langs respectievelijk “clients” of “stockitems”.

Om gegevens bij te werken i.p.v. aan te maken geeft de ID van de klant (client_id) of het artikel (stockitem_id) mee.

$data['clients'] = [
    (object)[
        "name" => "IT Services BVBA"
    ],
    (object)[
        "client_id" => 11111,
        "name" => "Demo Company"
    ],
];

$p = curl_init('https://eenvoudigfactureren.be/api/v1/clients?bulk');
curl_setopt($p, CURLOPT_HTTPHEADER, array('Content-Type: application/json',
                                          'Accept: application/json'));
curl_setopt($p, CURLOPT_USERPWD, $email . ':' . $password);
curl_setopt($p, CURLOPT_POSTFIELDS, json_encode($data));
curl_setopt($p, CURLOPT_RETURNTRANSFER, TRUE);
$result = json_decode(curl_exec($p));

Of in XML:

<clients>
  <client>
    <name>IT Services BVBA</name>
  </client>
  <client>
    <name>Demo Company</name>
  </client>
</clients>