Octopus is een boekhoudpakket voor het beheren van jouw boekhouding. Door een koppeling met Octopus op te zetten kan je facturen rechtstreeks inboeken in jouw Octopus-boekhouding.

Het opzetten van een koppeling is enkel mogelijk met een Professional-pakket of hoger.

Connectie

Om een koppeling met Octopus op te zetten heb je de gebruikersnaam en wachtwoord van jouw Octopus-account nodig.

Opgelet! Enkel met een hoofdgebruiker of eindklant-gebruiker bij Octopus kan je een koppeling opzetten. Met een sub-gebruiker is het niet mogelijk om de koppeling op te zetten. Een hoofdgebruiker begint steeds met “U” of “K”. Ontvang je tijdens opzetten van de koppeling de foutmelding “U hebt geen toegang tot dit dossier” dan moet je via jouw boekhouder of bij Octopus een eindklant-gebruiker aanvragen.

De connectie kan je opzetten langs “Koppelingen” > “Octopus” > “Koppeling opzetten”. Deze connectie hoef je slechts 1x uit te voeren.