Heb je in de instellingen "Eigen e-mailadres (DNS)" als verzendwijze ingesteld om met je eigen e-mailadres mails te verzenden dan dien je ook de DNS-instellingen van je domein goed te zetten. Deze optie kan je terugvinden bij e-mailinstellingen.

Hieronder leggen wij uit hoe dat je dit eenvoudig kan doen

Via "Instellingen" > "E-mail instellingen" werd gekozen om via "Eigen e-mailadres (DNS)" te werken. In dit geval is het nodig eerst het e-mailadres te activeren alsook om ook 2 DNS-records aan je domein toe te voegen.

Het is mogelijk dat de nodige DNS-records voor jouw domein nog niet werden ingesteld. Hierdoor is er een sterk verhoogde kans dat e-mails worden tegengehouden door SPAM-filters.

Door de 2 DNS-records toe te voegen zal dit probleem dus worden weggewerkt. De DNS-records kan je laten toevoegen door de beheerder van jouw website.

De waarde van de DNS-records kan je opvragen via "Instellingen" > "E-mail instellingen" > "Controleer en activeer"

* X: hier komt jouw e-mailadres @domeinnaam.be of .com of andere en domein.be, domein.com of andere

Werden de 2 DNS-records ingesteld? Klik dan bij de instellingen opnieuw op "Controleer en activeer" om na te gaan of deze correct staan.